keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

The End

Heipparallaa!

Nyt ei valitettavasti tuu enää videoo, ei oo energiaa kuvata eikä oikeen aihettakaan :D 
Matka lähenee loppua, lento olis lauantaina aamulla ja työt loppuu huomenna torstaina.

Arki on rullannu täällä tosi hyvin, meiädn hostperhe (johon kuuluu äiti, isä ja kaks tytärtä) on aivan mahtava, heti ekana päivänä meille kerrottiin kaikki asumiseen liittyvät asiat, annettiin avaimet ja muutenki tuli heti sellanen olo et meihin oikeesti luotetaan. Tää on mun mielestä tosi tärkeetä. Tässä perheessä meille tarjotaan joka päivä aamupala ja illallinen ja voi että, ruoka on ollu tääl kyl ihan huikeeta! Koko perhe otti meidät hyvin vastaan ja aion todellakin jatkossa pitää yhteyttä! Huomenna on perheen kanssa viimenen illallinen ja perjantaina viimenen aamupala. Tunnelma on haikee, en millään haluais miettiä et jo huomenna pitää pakata tavarat.. Vastahan me tultiin tänne??! 

Töissä on sujunu tosi hyvin, olin siis ekan viikon cau ojen kanssa, sitte taaperoiden ja nyt preschoolereiden, jotka on 3-vuotiaista ylöspäin aina siihen asti että ne menee kouluun. Täytyy kyl sanoa et nää vanhemmat lapset on enemmän se mun juttu, vaikka ei noissa pienissäkään valittamista oo! Kielellisesti oon pärjänny hyvin, henkilökunnan kanssa keskustelu on tosi helppoa ja lastenki puheesta saa paremmin selvää ku odotin. Työskentelytavat on suhteellisen samat ku Suomessa, vähän eroja oon huomannu esimerkiks siinä, ku mennään lasten kanssa ulos: Suomessa puetaan ulkohousut ja takki ja lapaset ja pipot, haalarit ja kaikki mut tääl lapset laittaa takin päälle, ehkä pipon ja painaa pihalle mudassa ja hiekassa leikkimään. Sotkua siis on paljon ihan arkivaatteissa. Muutamia muita asioita on esim. se kuinka sisällä pidetään usein kenkiä, aina on jotain virikkeitä lapsille (esimerkiks pieni allas jossa on vettä ja leluja, paljon maaleja ja maalaustelineitä ja kaikista hauskin oli se, et taaperoiden kerroksessa oli kastematoja sellasessa akvaariossa! Ne on lasten lempparijuttu ikinä, aina ne huutaa et "I want to hold the wiggly worms!")
Yks huomattava ero ainaki niihin päiväkoteihin missä mä oon ollu on se että lapsia tuodaan ja haetaan ihan miten sattuu; jotkut on aamu kaheksasta iltakuuteen asti, toiset tulee yheksän aikaan ja ne haetaan jo puoli yheltätoista pois. Tottakai Suomessaki on tällasta, mut tosi harva lapsista on yli neljään tuolla. Muita eroja en oikeestaa oo huomannu, aika samanlaista ku Suomessa! 

Hastings kaupunkina on aivan ihana! Oon aina asunu merenrannalla ja on ollu jotenki lohduttavaa et jos on joku asia vaivannu nii on voinu mennä tuijottaa merta, ihan niinku Suomessaki koska Hastings tosiaan on rannikkokaupunki. Tääl on tosi paljon tapahtumia, mut tottakai me oltiin just sellaseen aikaan et ei tapahdu oikeen mitään. Päivä meiän lähdön jälkeen on jo festivaalit ja me missataan ne :(. 
Hastingsiin kuuluu aika monta aluetta, suosituimmat niistä on varmaan New Town ja Old Town. Old Town on kahen kukkulan, East Hill:in ja West Hill:in välissä oleva kaupunginosa, joka nimensä mukaan on vanhaa kaupunkia. Ihan törkeen upee paikka, paljon hienoja taloja jotka vanhimmat voi olla yli 600 vuotta vanhoja! 
New Townissa onki sitte iso ostoskeskus ja paljon sellasia modernimpia kauppoja ja ruokapaikkoja. Fish&Chips ravintoloita on tosi paljon, mut ymmärtäähän sen; rannikkokaupunkina kalastus on iso juttu tääl!

En oikeen tiiä mitä muuta kirjottaisin, mua harmittaa lähteä täältä koska tää kaupunki, perhe ja työpaikka on aivan uskomattomia. Sää on ollu erikoinen, välillä paistaa aurinko, yhtäkkiä sataa vettä ja sit tuleeki lunta. Mut kyllä mä tänne muuttaisin, tai jos en muuta nii ainaki tuun käymään! 
Nyr kuitenki kutsuu nukkumatti, et jaksan huomenna viimesen päivän töissä ja sitte ruveta pakkaamaan ja tekemään lähtöä takasi Suomeen.

- Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti