torstai 3. syyskuuta 2015

Warsaw is so beautiful!

Iltaa!

Tää päivä on ollu ihana, kuuma, kävelyn- ja ruoantäyteinen ja tosi mukava. 

Kuudelta meidät tuli hakemaan Adrian, joka vei meidät syömään paikallista ruokaa ja esitteli meille Varsovan vanhaa kaupunkia. Mukana syömään tuli Maksymilian, joka on kotosin täältä Puolasta ja Siobhan Iso-Britanniasta. 

Adrian vei meidät syömään paikalliseen ravintolaan, joka sijaitsi aika lähellä meidän hostellia. Koska mulla on huono muisti, en enää muista minkä niminen tää ravintola oli.. Mutta jokatapauksessa, otin "dumblings with meat" annoksen, eli sellasia taikinanyyttejä joissa oli lihaa sisällä. Ne paistettiin ja tarjoiltiin smetanan kanssa. Ja voi luoja että ne oli hyviä! Juomaksi otin jotain mehunkaltasta, missä oli hibiscusta ja jotaki muuta eksoottista. Jäiden sijaan siinä oli jäädytettyjä appelsiini- ja sitruunalohkoja.


Mehunkaltainen juoma, oli hyvää!

Dumblings with meat 

Ja vähän kuvaa siitä millanen tää oli sisältä!



















Ruoan jälkeen me tietenki annettiin ruoan laskeutua hetki ja lähettiin kiertämään Varsovan vanhaa kaupunkia. Taino vanhaa ja vanhaa, Adrian kertoi Varsovan historiasta ja mitä sieltä nyt päähän jäi oli se että Varsovan vanha kaupunki on vaan 50 vuotta vanha. Oliskohan ollu Toisen Maailmansodan aikaan kun natsit tuhosi Varsovan ihan täysin. Vanhaa kaupunkia kunnostettiin sen jälkeen, mutta aidosta Varsovasta ei jääny mitään jäljelle, siksi Vanha kaupunki on vaan 50 vuotta vanha. Mutta kaunis se oli silti!

Adrian kertoi myös kirkoista, joita Varsovassa riittää. Melkeen jokasen kulman takana oli aina uus kirkko, toinen toistaan upeempia. Haluisin muistaa mitä kaikkea Adrian kertoi Varsovan historiasta, mutta aika iso osa meni ihmetellessä ja ihastellessa hienoja rakennuksia ja upeita kirkkoja. Kierreltiin vähän ympäriämpäri, ja lopulta löydettiin tie takasin hostellille, Adrianin avustuksella tietenkin! 

Tää päivä oli ihan mahtava, ihmiset on mukavia, varsinkin tää meidän reissuporukka (johon liitty justiin vielä kaksi)! Huomenna oliski sitte aika mennä Kielceen. Lähetään heti aamusta bussilla, eihän se oo ku sellanen kolmisen tuntia... Tulee varmasti unta bussissa! 

Tähän loppuun laitan vielä muutamia kuvia Varsovasta, mitä tuli napattua tossa matkan varrella. Ei muuta tältä erää! Adios!
Varsovan presidentin asunto/linna/kartano



Yksi monista kirkoista

Castle Square

Castle Squaren kirkko

Joku hieno linna, en tiiä mikä :-D


Varsovassa kulkevan joen rannan lähellä
oli tällanen aivan käsittämättömän
upee vesisuihkuhommeli, en muista
miksikä näitä nyt kutsutaan..

Samaisesta vesisuihkuhommelista!

Ja taas samainen vesisuihkuhommeli :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti